Liity jäseneksi

Turun urkujuhlat 2022

Turun Urkujuhlat järjestetään heinäkuun lopussa 2022. Festivaalilla kuullaan niin vanhaa kuin uusinta uutta urkumusiikkia. Tuuli Lempan ja Tomi Satomaan konsertissa Martinkirkossa kuullaan Olli Kortekankaan ja Ulf Långbackan teosten kantaesitykset harvinaiselle piano-urut-kokoonpanolle. Harvinaisempaa kokoonpanoa edustaa myös tuubataituri Harri Lidslen ja Anna-Maija Virtasen konsertti Mikaelinkirkossa.

Urkujuhlilla kuullaan kolmea maineikasta ulkomaista esiintyjää. Nancyn katedraalin ja legendaarisen Pariisin Notre Dame -kirkon urkuri Johann Vexo soittaa konsertin Tuomiokirkossa, ja Matthias Havinga, vuoden 2009 Kotkan urkukilpailun voittaja, Amsterdamin Sweelinck-konservatorion professori, soittaa konsertin Naantalin kirkossa. Tuomiokirkon ”Hansakaupunkien musiikkia” -sarjassa soittaa tuttu Suomen kävijä Kristel Aer, jonka kotikaupunki on Hansakaupunki Tallinna.

Tuomiokirkon päiväkonserttien teemana on ”Hansakaupunkien musiikki”. Varakkaiden Hansakaupunkien kirkkoihin rakennettiin upeita urkuja ja urkumusiikki kukoisti kaupungeissa. Turku ei ollut Hansakaupunki, mutta se oli 1600-luvulla Ruotsin valtakunnan suurimpia kaupunkeja ja Suomen merkittävin kauppakaupunki ja 1727 Tuomiokirkkoon rakennettiin Ruotsin valtakunnan suurimmat urut. Konserttisarjassa soittavat Kristel Aerin lisäksi nuoren polven taitajat Maiju Laurila, Anni Nousiainen ja Sini Huopaniemi.

Lisäksi Urkujuhlilla järjestetään urkukurssi, jonka opettajana toimii Matthias Havinga.

Tiistai 26.7. klo 20.00. Tuomiokirkko. Johann Vexo, Ranska

Keskiviikko 27.7.19.00. Martinkirkko. Tomi Satomaa, urut ja Tuuli Lempa, piano, Turku

Torstai 28.7. klo 19.00. Naantalin kirkko. Matthias Havinga, Alankomaat

Sunnuntai 31.7. klo 19.00. Mikaelinkirkko. Harri Lidsle, tuuba ja Anna-Maija Virtanen, urut, Lahti

 

Turun Tuomiokirkon päivämusiikit klo 13.00

Maanantai 25.7. Maiju Laurila, Turku

Tiistai 26.7. Kristel Aer, Viro

Torstai 28.7. Anni Nousiainen, Helsinki

Perjantai 29.7. Sini Huopaniemi, Helsinki

 

Mestarikurssi

1.8.–2.8. Naantalin kirkko. Matthias Havinga

Konsertteihin vapaa pääsy, ohjelma 10 €, paitsi Tuomiokirkon päivämusiikit: pääsylippu 10 € sisältäen ohjelman.

Yhteistyössä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän, Naantalin seurakunnan, Martinseurakunnan ja Mikaelinseurakunnan kanssa.

www.turunurkujuhlat.fi

https://www.facebook.com/turunurkujuhlat