Liity jäseneksi

Edunvalvonta

Liitto on tukenasi työelämässä. Neuvottelemme ja huolehdimme eduistasi jatkuvasti.

Apua pulmatilanteisiin

Liitto neuvoo sinua työelämän pulmatilanteissa. Yleisimpiin kysymyksiin on vastaukset työelämäoppaastamme. Jos et löydä tarvitsemaasi tietoa sieltä, ole yhteydessä toimistoomme. Liitto tarjoaa neuvontaa myös muihin kuin työelämän lakiasioihin.

Tutustu työelämäoppaaseen

Liitto neuvottelee

Liitto neuvottelee puolestasi työehdoista. Keskeisin väline siihen ovat työ- ja virkaehtosopimukset.

Luottamusmies on edustajasi työpaikalla. Voit pyytää luottamusmiestä avuksesi työpaikan ongelmissa.

Joskus erimielisyydet palvelussuhteissa kärjistyvät ja osapuolilla on riitaa palvelussuhteeseen liittyvistä eduista. Liiton toimisto tarjoaa apua näihin haastaviin neuvottelutilanteisiin.

Lue lisää

Erimielisyyksien ratkaiseminen

Työehdoista voi tulla erimielisyyksiä, ja erimielisyydestä voi syntyä palvelussuhteeseen liittyviä etuja koskeva riita.

Ensisijainen ratkaisukeino on aina koettaa päästä sopimukseen. Aina se ei kuitenkaan onnistu. Autamme tarvittaessa oikeuden saamisessa.

Lue lisää

Vaikutamme yhteiskunnassa

Työelämän ja toimeentulon lainsäädäntöön vaikuttaminen on yksi liittojen keskeisimpiä tehtäviä. Valtuusto päättää AKI-liittojen keskeisistä linjauksista, joiden pohjalta liiton työntekijät tapaavat päättäjiä ja vievät heille tiedoksi liittojen tavoitteita. Eduskunnan ja ministeriöiden lisäksi AKI-liitot käyvät keskustelua kirkon päättäjien kanssa.

Tutustu linjauksiimme

Tutkimme ja selvitämme

AKI-liittojen vaikuttamistoiminnan perustana on tutkittu tieto. Toteutamme laajan jäsentutkimuksen joka neljäs vuosi ja lisäksi teemme erilaisia selvityksiä aika ajoin.

Lue lisää
Kuvituskuva: tilastoja ja kynä