Liity jäseneksi

Tietoa kunta-alan työnseisauksesta 3.-9.5. AKIn jäsenille

kunta-alan työriitaan ei vielä saatu ratkaisua. Vaikuttaa siltä, että 3.5. alkamaan ilmoitetut lakot ovat toteutumassa. 

JUKO, JHL ja Jyty ovat jättäneet neljännen aallon lakkovaroituksen pääkaupunkiseudulle ja viidennen aallon lakkovaroituksen yhteensä 10 kaupunkiin.
Koska työministeriö aiemmin siirsi neljännen aallon lakkoa, molemmat lakkoaallot toteutuvat samanaikaisesti viikon työnseisauksena 3.-9.5.2022.

AKIlaiset kunta-alalla työskentelevät osallistuvat lakkoon muiden JUKOlaisten rinnalla Helsingin, Espoon, Vantaan, Kauniaisten, Turun, Tampereen, Oulun, Kuopion, Rovaniemen ja Jyväskylän kaupunkien työpaikoilla.

Lakko alkaa tiistaina 3.5. klo 00.01, jos neuvotteluratkaisuun työnantajan kanssa ei päästä sitä ennen. Työnseisaus kestää seitsemän vuorokautta ja päättyy maanantaina 9.5.2022 klo 23.59. Lakko koskee kaikkia tällä välillä alkavia työvuoroja ja kestää päättyvän työvuoron loppuun.

Lakon ulkopuolelle rajataan tehtävät, jotka voivat aiheuttaa kansalaisten hengen, terveyden, turvallisuuden tai omaisuuden vaarantumisen.

AKI-liitot maksaa lakkoon osallistuville lakkoavustusta. Lisätietoa lakosta sekä verkkolomakkeen lakkoavustuksen hakemiseksi löydät verkkosivuiltamme.

Välitämme JUKOn lakkotiedotusta sähköpostitse jäsenillemme, joita työtaistelu koskee. Mikäli tiedät lakon koskevan itseäsi, muttet ole saanut meiltä viestejä aiheesta, varmista, että jäsentietosi ovat ajan tasalla. Ole tarvittaessa yhteydessä toimistoomme toimisto@akiliitot.fi / p. 09 4270 1500.