Liity jäseneksi

Katarina Murrosta JUKOn hallituksen uusi puheenjohtaja

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön JUKOn syysliittokokous on valinnut järjestön hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtajan Katarina Murron, 51.

Murto sai vaalissa ääniä 222 ja Upseeriliiton puheenjohtaja Ville Viita 170 ääntä. Viita edusti vaalissa 15 akavalaisen liiton yhteenliittymää Vakavaa.

Liittokokousedustajat äänestivät puheenjohtajasta Helsingissä tänään iltapäivällä.

OAJ:n puheenjohtajana viime kevääseen toiminut Olli Luukkainen ilmoitti jo aiemmin, että hän päättää kautensa 2022–2023 JUKOn hallituksen puheenjohtajana. JUKOn hallituksessa Luukkainen johti puhetta kaksitoista vuotta alkaen vuoden 2010 lokakuusta.

Neuvottelujärjestö JUKOlla on 11 jäsenyhdistystä, joihin kuuluu 35 akavalaista ammattiliittoa. Liittokokouksessa yhdistyksillä oli käytössä lähes 400 ääntä ja kokoukseen osallistui 37 edustajaa.

Valtakunnallisissa virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa JUKO edustaa pääsopijajärjestönä 200 000:ta akavalaista asiantuntijaa ja esimiestä kunnissa, hyvinvointialueilla, valtiolla, yliopistoissa ja evankelis–luterilaisessa kirkossa.