Liity jäseneksi

Opiskelijat

Pappisliitolla on runsaat 750 opiskelijajäsentä, jotka opiskelevat teologiaa Helsingin ja Itä-Suomen yliopistoissa sekä Åbo Akademissa.

Opiskelijatoiminta

Pappisliitto toimii myös teologian opiskelijoiden edunvalvontajärjestönä. Opiskelijatoimintaan osallistuminen antaa opiskelijoille työ- ja järjestöelämän tietoutta siten, että ammatillinen järjestäytyminen tulee tutuksi jo opiskeluaikana. Yhtä tärkeää on se, että liitto saa tuoreita näkemyksiä alan tulevilta työntekijöiltä.

Liitto ajaa opiskelijoiden palkkauksellisia, sosiaalisia ja koulutuksellisia etuja sekä neuvottelee ja sopii Kirkon työmarkkinalaitoksen kanssa esimerkiksi kesäteologin työehdoista.

Akavalaiset kirkon työntekijäjärjestöt ohjeistavat kiinnittämään huomiota hengellisen työn kausityöntekijöiden asianmukaisiin työehtoihin.

Pappisliitto tukee opiskelua ja työelämäyhteyttä edistävää toimintaa mm. osallistumalla seurakuntaharjoittelun sekä opiskelijamentoroinnin kehittämiseen.

Teologian opiskelijatoimikunta

Pappisliiton ja Teologiliiton yhteinen, AKIn teologian opiskelijatoimikunta huolehtii opiskelijoiden edunvalvonnasta.

Helsinki:
Pänkäläinen, Inka 04/2022-
Laatikainen, Petra 2021-
Mäkinen, Arttu 2021-
Salovirta, Jalmari 2020-

Åbo:
Länsikallio, Pinja 2022-

Joensuu:
Natunen, Salla 2021-
Heinonen, Vertti 2021-

Opiskelijoilla on edustajat AKIn ja Pappisliiton hallituksissa sekä valtuustoissa.

 

Tutustu opiskelijajäsenyyteen

AKIn opiskelijat instassa

Pappisliitto tekee tiivistä yhteistyötä teologian alan opiskelijajärjestöjen kanssa. Liitto tukee opiskelijoita opintojen aikana ja valmistaa heitä työelämää varten.

AKIn opiskelijat myös instassa!

akinopiskelijat