Liity jäseneksi

Suomalais-ugrilainen pappeinkokous Järvenpäässä siirtyy vuoteen 2021


Vuonna 2016 suomalais-ugrilainen pappeinkokous järjestettiin Petroskoissa. Kuva Merja Laaksamo.

Järvenpäässä pidettäväksi suunniteltu IVX Suomalais-ugrilainen pappeinkokous siirtyy vuoteen 2021 koronavirusepidemian vuoksi.

 

SALLIKAA LASTEN TULLA!

Kirkkojemme kristillinen kasvatus

Teemana on kristillinen kasvatus. Pappisliitolla on 15 henkilön osallistumiskiintiö kokoukseen.

Kokouksessa keskustellaan erityisesti kirkkojen lapsi- ja nuorisotyön käytänteistä, haasteista ja mahdollisuuksista. Piispojen johtamissa kirkkojen delegaatioissa on mukana paitsi pappeja ja teologeja myös muita kasvatuksen ammattilaisia ja asiantuntijoita. Suomen ev.-lut. kirkon delegaatiota johtaa piispa Seppo Häkkinen. Kokouksen avaa arkkipiispa Tapio Luoma.

Ohjelma alkaa ke 24.6 klo 15 alkavalla messulla. Kokouksen ohjelmassa on mm. key note -luento, eri kirkkojen alustuksia ja lapsi- ja nuorisotyön esittelyä, pienryhmätyöskentelyä sekä opastettu vierailu Aino ja Jean Sibeliuksen kotimuseo Ainolaan.

Lauantaina 27.6. kokous avautuu vieraille suomalaisista ystävyysseurakunnista. Kokous päättyy klo 13 alkavaan lounaaseen. Tämän jälkeen ulkomaiset vieraat jalkautuvat vierailluille paikallisseurakuntiin sunnuntaihin saakka.

Kokouksen kustannukset (majoitus+ruokailut) ke-la sekä Ainolan sisäänpääsymaksu ovat 340 euroa. Hinnan voi maksaa ilmoittautuessa tai laskulla (laskutuslisä 5 €).

Pappisliitto on yleensä tehnyt opintomatkan suomalais-ugrilaiseen pappeinkokoukseen, mutta nyt kun tapahtuma järjestetään Järvenpäässä, jokainen huolehtii itse kulkemisestaan ja järjestelyistään.

Pappeinkokous on koronaviruksen takia siirretty vuodelle 2021.