Liity jäseneksi

100-vuotisjuhlajulkaisu

Pappisliitto julkaisi 100-vuotisjuhlansa kunniaksi uuden pappismatrikkelin. Aikaisemmin liitto on julkaissut seitsemän matrikkelia.

Liiton ensimmäinen matrikkeli julkaistiin vuonna 1953 ja sekin oli pappismatrikkeli. Tätä ennen Suomessa oli ilmestynyt 1900-luvulla neljä pappismatrikkelia, jotka oli toimittanut ja julkaissut yksityinen pappi, rovasti Hugo Godenhjelm. Hän kuoli ennen viimeisimmän matrikkelinsa ilmestymistä joulukuussa 1943, mutta matrikkeli ilmestyi postuumisti vuonna 44.

Godenhjelmin jälkeen ei löytynyt innokkaita matrikkelin julkaisijoita, joten Pappisliitto otti asiakseen niiden julkaisemisen vuodesta 1953 lähtien.

Tästä kymmenen vuoden kuluttua ilmestyi seuraava pappismatrikkeli. Vuonna 1974 julkaistiin Suomen teologit ja kirkkomuusikot, jossa olivat mukana myös kanttorit. Tämän jälkeen ilmestyi noin 10 vuoden välein neljä teologimatrikkelia nimellä Suomen teologit – Finlands teologer, viimeisin vuonna 2010.

Nyt palattiin taas alkulähteille, kun julkaistiin pappismatrikkeli. Teoksessa ovat mukana myös lehtorin oikeudet saaneet. Uusi matrikkeli sisältää edellisen tavoin värikuvat papeista ja lehtoreista.

Matrikkelissa on yli 5 000 henkilön tiedot, joista yli 200 on  lehtorin oikeudet saaneita.

Matrikkelin toimitustyöstä vastasi toimituskunta, jonka puheenjohtajana toimii Pilvi Keravuori ja päätoimittajana Merja Laaksamo. Yhteistyökumppanina hankkeessa oli Mediaviisi Oy.

Tilaa Pappismatrikkeli 39 € (sis. postikulut)

  • Posti lähettää ilmoituksen paketin saapumisesta tekstiviestillä.