Liity jäseneksi

Olen Tornion seurakunnan kasvatuksen kappalainen. Lisäksi olen puoliso ja kahden alle kouluikäisen äiti. Minulle on tuttua työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen, joka joskus on hyvinkin haasteellista.

Seurakunnasta lähellä sydäntä ovat lapset ja nuoret, kirkon tulevat vaikuttajat ja voimavarat. Arvostan rippikoulutyötä ja toivoisin sitä arvostettavan enemmän myös työnantajan taholta sanojen lisäksi tekoina. Yksi konkreettinen kädenojennus olisi leiripäivistä ansaittavien vapaapäivien lisääminen. Leirityön ”kustannuksia” maksavat kuitenkin niin leirille lähtevä työntekijä kuin hänen perheensäkin.

Olen toiminut pappina niin etelän suurissa kaupungeissa kuin täällä pohjoisessa Torniossakin. Olen tuonut etelästä paljon hyvää tänne ja ajattelen, että pohjoisella on myös paljon annettavaa etelälle.

Kirkko tarvitsee jatkossakin motivoituneita työntekijöitä. Siksi vastavalmistuneiden rekrytointi ja ensimmäisen papinpaikan saaneiden tukeminen on mielestäni tärkeää. Omaan ammattiliittoon kuulumisen hyödyistä kannattaa heille aktiivisemminkin kertoa.