Liity jäseneksi

Vuoden kanttori 2019 Karolin Wargh

Suomen Kanttori-urkuriliiton hallitus on nimennyt Vuoden Kanttoriksi 2019 Solfs församlingin kanttorin, muusikko AMK, Karolin Warghin. Wargh vastaanotti palkintonsa Lahden kansainvälisellä urkuviikolla Suomen Kanttori-urkuriliiton jäsentapaamisen yhteydessä Lahdessa torstaina 8.8.

Valintaperusteiden mukaan Karolin Wargh on laaja-alainen muusikko, joka työuransa aikana on kehittänyt itseään muusikkona ja musiikkipedagogina. Karolin Wargh on ohjannut työssään lapsia ja nuoria erityisesti urkumusiikin pariin toimiessaan kirkkomuusikon viran osana ja ohella urkupedagogina. Hän tekee työtään suurella sydämellä, innolla ja taidolla.

Valinnalla Suomen Kanttori-urkuriliiton hallitus haluaa nostaa esiin Porvoon hiippakunnassa tehtävää laaja-alaista musiikkityötä. Ruotsinkielisissä seurakunnissa, jotka ovat yleensä kooltaan suomenkielisiä pienempiä, tehdään hyvää ja laadukasta musiikkityötä ammattitaitoisten muusikoiden johdolla. Karolin Wargh edustaa heitä.

Vuoden kanttori Karolin Wargh kuva Foto Airaksinen Camilla Ostberg

Karolin Wargh on syntynyt vuonna 1981. Hän on valmistunut kirkkomuusikoksi (AMK) Yrkeshögskola Noviasta. Hän on valmistunut myös musiikkipedagogiksi Svenska Yrkeshögskolanista pääaineenaan pianonsoitto.

Karolin Wargh on työskennellyt kanttorina Mustasaaren kunnassa Solfs församlingnissa osa-aikaisena ns. C-viran haltijana (piispainkokouksen muuta tutkintoa vaativa virkatyyppi). Seurakunnassa hänellä on kaksi kuoroa (Koralkören ja barnkören Solfångarna) sekä Orgelklubben-toiminnan kautta urkuoppilaita.

Lisäksi Wargh opettaa myös pianonsoittoa Korsholms församlingnin musiikkikoulussa. Hän esittää myös säännöllisesti kamarimusiikkia yhteistyössä mm. Kammarkör Psalliten, Korsholms kammarorkesternin ja Kammarkör Bel Canton kanssa. Karolin Warghille luonteen omaista on antaa työn ja musiikin puhua, hän ei tee tekemisistään numeroa.

Karolin Warghille luovutettiin tunnustuksena ansioistaan Urkurakentamo Veikko Virtasen lahjoittama Principal-urkupilli seinälaattaan kiinnitettynä sekä liiton ja Nordea-pankin rahalahja.