Liity jäseneksi

Verkostoituminen

Edunvalvonnan lisäksi Kanttori-urkuriliitto valvoo jäsentensä koulutuksellisia etuja sekä edistää ammattikunnan keskinäistä yhteyttä. Kanttori-urkuriliitto on järjestäjänä monissa kanttorien yhteyttä lisäävissä tapahtumissa. Kanttoripäivät muutaman vuoden välein, Kirkon musiikkijuhlat sekä pohjoismainen yhteistyö ovat esimerkkejä tapahtumista, joissa kanttorit pääsevät tapaamaan toisiaan, keskustelemaan, musisoimaan ja kouluttautumaan.

Kansainväliset yhteydet

Pohjoismaiset yhteydet

Liitolla on säännölliset yhteydet pohjoismaisiin kanttorijärjestöihin, joiden kanssa järjestetään joka neljäs vuosi Pohjoismainen kirkkomusiikkisymposium. Seuraava symposium järjestetään Kööpenhaminassa vuonna 2024.

Lisäksi liitto kuuluu Pohjoismaiseen kirkkomusiikkineuvostoon (NKR) sekä osallistuu pohjoismaisten kanttorijärjestöjen kanssa yhteiseen kokoukseen (NFK) joka toinen vuosi.

Pohjoismaiset kanttorijärjestöt:

Ruotsi, Kyrkomusikernas Riksförbund
Norja, Norsk kantor- og organistforbund
Tanska, Dansk Organist og Kantor Samfund
Tanska, FORENINGEN AF PRÆLIMINÆRE ORGANISTER
Islanti, FOA

NKS – Pohjoismainen kirkkomusiikkisymposium

NKS2024

Pohjoismainen Kirkkomusiikkisymposium järjestetään 19.-22.9.2024 Kööpenhaminassa. Symposiumin ohjelma, lipunmyynti ja muu löytyvät osoitteesta nks2024.dk.

Suomen Kanttori-urkuriliitto ei järjestä opintomatkaa symposiumiin, mutta jäsenemme ovat erittäin tervetulleita matkustamaan symposiumiin itsenäisesti.

Yhteistyökumppanit

Suomen kirkkomusiikkiliitto (SKML)

SKUL harjoittaa nuottikustannustoimintaa yhdessä Suomen Kirkkomusiikkiliiton (SKML) kanssa. Liittojen muodostaman Canto-kustannuksen (ent. Yhteiskustannus) hallinto- ja julkaisutoimikuntiin valitaan edustajat kummastakin liitosta.

SKUL:n edustajina Canto-kustannuksen hallintotoimikunnassa ovat puheenjohtaja ja AKIn asiantuntija. Julkaisutoimikunnassa edustajina ovat kanttorit Maiju Helin ja Olli Salomäenpää.

Julkaistujen nuottien myynnistä vastaa SKML. Täältä löytyy Canto-kustannuksen nuottikauppa.

Kirkkohallitus

Liitto on mukana järjestämässä valtakunnallisia Kanttoripäiviä, joista päävastuun kantaa Kirkkohallituksen jumalanpalveluksen ja musiikkitoiminnan yksikkö. Seuraavat kanttoripäivät järjestetään Vaasassa 4.-6.2.2025.

Liitto on osallistunut kirkon musiikkijuhlien järjestämiseen. Viimeisimmät juhlat olivat Helsingissä 19-21.5.2017. Kirkon musiikkijuhlia ovat olleet järjestämässä Kirkkohallitus, Suomen Kanttori-urkuriliitto, Suomen kirkkomusiikkiliitto sekä Kirkkopalvelut yhdessä paikallisen seurakunnan tai seurakuntayhtymän kanssa.

Kirkon musiikkijuhlat ovat jatkossa osa Kirkon juhlat -konseptia, jonka taustatahoina toimivat KirkkopalvelutSuomen Lähetysseura, Kirkon musiikkijuhlien taustatahot sekä aina kulloisenkin järjestäjäpaikkakunnan seurakunta tai seurakuntayhtymä. Ensimmäiset uusimuotoiset Kirkon juhlat  järjestetään toukokuussa 2024 Tampereella.

Muut yhteistyökumppanit

Liitto kuuluu Suomen musiikkineuvostoon, joka on valtakunnallinen musiikkijärjestöjen ja -laitosten edunvalvontajärjestö.

Liitto kuuluu myös Sibelius-seuraan.