Liity jäseneksi

Mari Liukkonen (s. 1977) on työskennellyt Hailuodon seurakunnan kanttorina v. 2017 lähtien. Hän on toiminut myös Limingan rovastikunnan kirkkomusiikin työalavastaavana v. 2018 alkaen, sekä Pohjois-Pohjanmaan Kanttori-urkuriyhdistyksen puheenjohtajana v. 2021-22. AKIn liittokokousedustajana hän toimii v. 2022.

Mari pitää tärkeänä, että erityisesti pienten, yksikanttoristen seurakuntien ääni tulee kuuluviin ammattiliiton päätöksenteossa mm. työaikaa ja työntekijäresursseja koskevissa asioissa. On huolehdittava, että myös pohjoisen hiippakunnan pienissä seurakunnissa toimivat jatkossakin pätevät, ammattitaitoiset kirkkomuusikot.

Työhyvinvointi ja työssä jaksaminen sekä ammatillinen kehittyminen ovat ensiarvoisen tärkeitä työn kannalta, ja näitä tukeviin asioihin Mari toivoo pääsevänsä liittovaltuustossa vaikuttamaan.

Mari on verkostoitunut hyvin kanttorikollegoidensa kanssa mm. Suomen Kanttorikuorossa, jossa hän on laulanut vuodesta 2018. Näin ollen hänellä on laajalti tuntumaa kanttorin työn arkeen myös muualla kuin omassa hiippakunnassa.